Sigurno može bolje, ali i lošije: Ben Arfa potpisuje za drugoligaša

Još uvijek bez angažmana

Sigurno može bolje, ali i lošije: Ben Arfa potpisuje za drugoligaša

A. Čaušević

Otkako je ljetos napustio Rennes Hatem Ben Arfa još uvijek čeka na novi angažman. 

Posljednjih dana kao mogući Ben Arfin spominje se drugoligaš Le Havre čiji predsjednik Vincente Volpe za kontroverznog igrača ima samo riječi hvale.

"Razmišljam o njemu. U kontaktu smo. Htio je da napusti Francusku, ali se ne slažem s njim. On je otvoren, iskren, transparentan i šarmantan dečko", rekao je Volpe.

"Ne iskljlučujem mogućnost da ostane u Francuskoj, čak u Ligue 2 kod nas. Ali komplikovano je jer sezona prolazi. Kontakta ima, poštujem ga i sviđa mi se", rekao je Volpe.

Ben Arfa je jedan od najvećih francuskih talenata u ovom stoljeću, ali zbog svog karaktera nikad nije zasijao u punom sjajnu.

Period igranja u Nici mu je bio najbolji u karijeri što mu je donijelo i transfer u PSG, ali u Parizu je zbog lošeg odnosa sa Unaiem Emeryem konstano bio na margini.

U karijeri je još igrao za Lyon, Marseille, Newcastle United i Rennes s kojim je prošle sezone osvojio Kup Francuske.

Inače, Le Havre je sjajno ušao u novu sezonu, ali na posljednjih pet mečeva osvojena su svega tri boda pa ekipa zauzima šesto mjesto na tabeli Ligue 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi