Šiljak: Bogičević zaslužuje poštovanje

"Tu je dok ne nađe novi angažman"

Šiljak: Bogičević zaslužuje poštovanje

Edmir Škorić

Jadranko Bogičević nije u planovima novog šefa stručnog štaba FK Železničar, no na Grbavici su svjesni koliko je ovaj igrač uradio za klub.

Bogičević je u dva mandata nosio dres Željezničara i nedvojbeno je osoba koja nosi plavi klub u srcu, a isto tako koja zavređuje poštovanje svih u klubu, ali i navijača.

Mirsad Šiljak, direktor Željezničara, kazao je da je klub spreman na sve načine da pomogne Bogičeviću, kao zahvalnost za sve što je uradio.

"Bogičević ima velikih zasluga u FK Željezničar i klub mu želi izaći u u susret, pa je on tu dok ne nađe angažman u nekom drugom klubu. Svjesni smo koliko utakmica je odigrao i koliki je doprinos imao, posebno onda kada su osvojene tri titule i dva trofeja Kupa", rekao je Šiljak za SportSport.ba, dodavši:

"Svi na Grbavici želimo da mu poželimo puno sreće ukoliko ubrzo pronađe novi angažman. Vrata Grbavice uvijek su mu širom otvorena i on će uvijek biti dio ovog najtrofejnijeg bh. kluba. Gledat ćemo da se igrač posudi, pošto ga se ne namjeravamo tako lako odreći".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako je ranije najavljeno iz kluba da će biti raskinut ugovor s njim, Bogičević je još uvijek član Željezničara, no čiji dres će nositi u sezoni koja je pred nama, ostaje nam da vidimo. U svakom slučaju, njegova požrtvovanost nije prošla nezapaženo u Dolini ćupova.

Bogičević se zimus vratio na Grbavicu i u minuloj polusezoni je odigrao 12 premijerligaških i četiri Kup utakmice, te je postigao i dva gola.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi