Silva deset godina čeka poziv Reala
14-godišnji Silva na naslovnici Marce

Primera Division

Silva deset godina čeka poziv Reala

Nakon još jedne blijede sezone u kojoj najvjerovatnije neće osvojiti nijedan trofej, Florentino Perez se okreće novim pojačanjima. Kao prva meta Reala ovog ljeta biće vezista Valencije David Silva.

Kada se pojavi interes nekog velikog kluba igrači obično govore kako za taj klub navijaju od malih nogu i na taj način se pokušavaju dodvoriti navijačima, ali za Davida Silvu to se ne može reći.

Mladi 24-godišnji vezista Valencije zbilja od malih nogu navija za Real. Još prije deset godina Silva je bio u kampu Reala, tada kao 14-godišnji talentovani dječak. U Realu su mu rekli kako će pratiti njegov razvoj, a on je deset godina čekao poziv iz voljenog kluba.

Madridski dnevnik Marca je danas na naslovnoj stranici izbacio sliku 14-godišnjeg Davida Silve u dresu madridskog kluba. Florentino Perez je najavio kako će pokušati dovesti Silvu prije SP u Južnoj Africi kako bi igraču osigurao miran nastup na SP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.