Silva i Cavani spasili PSG na gostovanju u Dijonu

Ligue 1, 23. kolo

Silva i Cavani spasili PSG na gostovanju u Dijonu

Teme:

Večeras je odigrano pet utakmica 23. kola francuske Ligue 1.

Aktuelni prvak PSG se namučio na gostovanju kod Dijona, gdje je na kraju ipak slavio pobjedu rezultatom 3:1. Parižani su poveli u 29. minuti preko Lucasa, da bi dvije minute kasnije Tavares poravnao na 1:1.

PSG je dugo pokušavao slomiti otpor Dijona ali do drugog gola je stigao tek u 81. minuti preko Thiaga Silve. Četiri minute nakon toga Edinson Cavani je pogodio za konačnih 3:1 i tako došao do svog već 22. gola u ovoj sezoni francuskog prvenstva.

U ostalim utakmicama, Montpellier je savladao Bastiju sa 2:1 dok je Caen bio bolji od Guingampa sa 1:0. Lorient je savladao Lille sa 1:0 a Bordeaux i Rennes su podijelili bodove odigravši 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi