Silva: Na SP idemo bez uloge favorita

Vezni igrač Valencije i Španije

Silva: Na SP idemo bez uloge favorita

E. Škorić

Vezni igrač Valencije, David  Silva, odbacio je nagađanja o svojoj budućnosti, ističući kako je sada usredotočen samo na svoju momčad i na selekciju Španije.

Silva se često spominje kao moguće pojačanje Real Madrida, Barcelone i Manchester Uniteda, pa skoro svi evropski timovi žele navalnog veznog igrača, no David je trenutno koncetriran samo na ono što mu je pri ruci.

"Činjenica da se svake godine u ljeto razgovara o mnogim stvarima, ali sada sam potpuno usredotočen na Španjolsku i moju momčad", kazao je Silva na konferenciji za novinare, te dodao.

"Na Svjetsko prvenstvo moramo ići potišteno i ne preuzimati ulogu favorita. Mi znamo da smo u dobrom položaju, ali moramo biti ponizni i smireni, kako bi postigli ono što i očekujemo. Nadam se da na SP nećemo ići kao favorit".

Ma koliko to David Silva osporavao, Španija ipak u Južnu Afriku ide sa ulogom velikog favorita. Svih deset susreta u našoj kvalifikacionoj grupi su pobijedili, a u prijateljskom ogledu u subotu su pobijedili Argentinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.