Silva se vraća u srijedu protiv Deportiva

Nakon propuštenih 6 mečeva

Silva se vraća u srijedu protiv Deportiva

Edmir Škorić

Zvijezda Valencije David Silva skoro se oporavio i u srijedu navečer nastupit će na utakmici Kraljevskog Kupa protiv Deportivo La Corune.

David Silva propustio je posljednjih šest utakmica zbog problema s ligamentima, do kojih je došlo kada je krajem novembra njegov tim remizirao s Mallorcom (1:1). Bilo je bojaznosti da će 24-godišnjak duže izbivati sa terena, no Španjolac se oporavio brže nego je to liječnički tim sa Mestalle očekivao.

U srijedu navečer Šišmiši će igrati utakmicu petog kruga 'Copa del Reya' protiv Deportivo La Corune i Silva bi trebao biti spreman. Trener Unai Emery mogao ga je čak ubaciti u sastav i u subotu protiv Espanyola, no na press konferenciji za novinare prije utakmice Emery je kazao.

"On je još uvijek nespreman, ali se njegov oporavak nadzire kraju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.