Silva sredio Athletic Bilbao
Važna pobjeda Valencije

U borbi za nastup u Ligi prvaka

Silva sredio Athletic Bilbao

M. Maksimović

Utakmicu na Mestalli između Valencije i Athletic Bilbao, spuštena je zavjesa na 32.kolo Primere.Duel na Mestalli je ponudio okršaj ekipa koje žele u Ligu prvaka naredne godine, a na kraju jeuspješnija bila Valencija. Po ko zna koji put ove sezone, čovjek odluke je bio Silva koji je postigao dva gola za pobjedu 2:0.

U prvom poluvremenu je bilo prilika na obe strane, najbolju su imali gosti u ranoj fazi kada Gabilondo pogađa prečku. Kazna za taj promašaj stigla je u 34. minuti kada nakon kornera i gužve pred golom gostiju, Silva postiže gol za 1:0. Gosti su u nastavku opet prvi prijetili, ali nisu napravili ništa konkrento, dok je na drugoj strani Valencija drugim golom riješila sve dileme. Drugi gol Valencije je stigao u 62. minuti kada je Silva sve sam napravio u 16-tercu gostiju čiju je sudbinu zapečatio lijepim golom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.