Silvestre na meti četiri engleska kluba

Silvestre na meti četiri engleska kluba

Edmir Škorić

Četiri momčadi iz engleske Premier lige žele dovesti iskusnog braniča Mikaela Silvestrea, koji je od ovog ljeta slobodan igrač.

Mikael Silvestre (32) od 1999. do 2008. godine nosio je dres Manchester Uniteda. No, prije dvije sezone napustio je Crvene vragove, te potpisao za Arsenal.

Nakon dvije provedene sezone na Emiratesu, bivši francuski reprezentativac postao je slobodan igrač. Ipak, iskusnog igrača zadnje linije žele četiri momčadi iz engleskog prvenstva, pa je izvjesno da Silvestre do početka nove sezone pronađe novi angažman.

West Ham i Wigan su, navodno, zainteresovani za 32-godišnjaka koji je karijeru počeo u Rennesu, dok druge dvije momčadi nisu imenovane.

Silvestre je u prošloj sezoni odigrao 12 utakmica za Topnike, a sveukupno ima 249 premijerligaških utakmica u svojim nogama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti