Silvestre potpisao za Werder

Iskusni Francuz kreće novu avanturu

Silvestre potpisao za Werder

Edmir Škorić

Samo dan prije završetka ljetnog prelaznog roka, Werder Bremen je službeno predstavio svoje, kako sada stvari stoje, posljednje pojačanje. Riječ je o iskusnom defanzivcu Mikaelu Silvestreu, bivšem igraču Arsenala i Manchester Uniteda.

Mikael Silvestre (33) pojačao je odbranu bremenskog Werdera, te se od njega očekuje da svojim iskustvom timu pomogne u Ligi prvaka.

Francuz je proteklih 11 sezona nastupao u Premiershipu, noseći dres Manchester Uniteda i Arsenala. Ovog ljeta mu je istekao ugovor sa Topnicima, pa je bez odštete prešao u Bundesligu. S Werderom je potpisao dovogodišnji ugovor.

"Sretan sam što sam danas ovdej i što sam potpisao ugovor sa Werderom. Danas kreće jedna nova avantura u mojoj karijeri. Pokušat ću se što je prije moguće adaptirati u novi sistem igre. Želim biti jedan od ključnih igrača u ekipi, te ću nastojati pomoći mladim igračima da postignu svoje ciljeve", kazao je Silvestre.

Silvestre će u Bremen doseliti sa suprugom i svoje tri kćeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.