Simao: Idemo u BiH postići golove
Simao nije mogao pored Spahića

Portugalci uvjereni

Simao: Idemo u BiH postići golove

Edmir Škorić

Iznimno dobar u redovima Portugala bio je i Simao Sabrosa, čovjek koji je sinoć ponio kapitensku traku, zbog odsustva Cristiano Ronalda.  Vezista madridskog Atletica tvrdi da u Portugal u BiH ide po gol(ove).

30-godišnji ofanzivac Atletico Madrida sinoć je, dakako zajedno sa ostatkom ekipe, namučio naše Zmajeve. Defanzivna igra se skoro isplatila našem selektoru, no Džekin udarac u zadnjim minutama završio je u okviru gola Eduarda,  baš kao i onaj Muslimovićev.

"Naravno da bi bilo bolje da smo postigli još jedan pogodak, ali mi moramo otići u BiH sa onim što imamo. Javnost uvijek želi više i više, no to ponekad nije moguće", kazao je kapiten Portugala, Simao.

Sabrosa je svjestan snage protivnika, a sa time ujedno i opravdava poteškoće u posljednjim minutama utakmice (opsesija Eduardovog gola).

"Bila je to utakmica gdje u pojedinim situacijama nismo mogli kontrolisati igru. BiH je konstatno imala pet igrača u zadnjoj liniji i naši napadi nisu uvijek prolazili. Iznimno je bilo teško igrati sa ekipom koja prije svega igra vro dobar nogomet i koja nam je stvorila dosta poteškoća. Jednostavno, ne može se uvijek postići dva ili tri gola, onoliko koliko biste htjeli".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.