Simeone: Arda može biti naš ključni igrač večeras

Uzda se u Turčina

Simeone: Arda može biti naš ključni igrač večeras

Karizmatični trener Atletico Madrida Diego Simeone najavio je večerašnji meč protiv Bayer Leverkusena.

Argentinac je za španski AS istakao da bi najveća prednost njegove ekipe u srazu sa Apotekarima mogao biti Arda Turan.

"Arda Turan može biti naš ključni igrač večeras. On je poseban igrač, ima nešto što drugi nemaju i od njega zavisi kompletna naša igra. Kada Arde nema, moramo mijenjati taktiku i način igre i tada smo mnogo slabiji", rekao je Simeone i potom odgovorio na pitanje može li s Atleticom ponoviti prošlosezonski evropski uspjeh:

"Trenutno zaista ne razmišljam na taj način. Jedino što me zanima je utakmica u Leverkusenu. Uvijek smo išli korak po korak i tako će biti i u budućnosti. Pobjeda protiv Bayera bi nam mnogo značila, ovo je jako važan meč za nas".

Atletico Madrid se sa Leverkusenom sastajao 2010. godine u okviru Evropske lige, a tada su obje utakmice okončane rezultatom 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.