Simeone novi trener Atletica

Simeone novi trener Atletica

Vodstvo Atletico Madrida imenovalo je danas Diega Simeonea za novog trenera kluba. 

Gregorio Manzano, dosadašnji trener Jorgandžija, sinoć je razriješen dužnosti trenera prvog tima. Simeone je potpisao ugovor sa madridskom ekipom koji će ga vezati za klub do kraja sezone 2012/2013.

Atletico se trenutno nalazi na 10. mjestu u Primeri i još uvijek su aktivni učesnici Evropske lige, gdje će se na proljeće sastati sa Lazijom. 

Simeone je u dosadašnjoj karijeri sa klupe predvodio ekipe Racinga, Estudiantesa, River Platea, San Lorenza i Catanie. Za vrijeme igračke karijere 41-godišnji Argentinac dvije sezone nosio je dres Atletico Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.