Simeone: Ronaldo je genijalac

Kraljevi slavili nad Atleticom

Simeone: Ronaldo je genijalac

Edmir Škorić

Real Madrid je s 4:1 slavio u gradskom derbiju na Vicente Calderonu protiv Atletica, zahvaljujući prije svega hat-tricku portugalskog reprezentativca Cristiana Ronalda.

Ronaldo je postigao dva spektakularna pogotka i jedan iz penala, što je bilo dovoljno da Real dođe do "trice" i Barceloni se ponovo odmakne na četiri boda.

Atletico je, unatoč visokom porazu, dosta namučio Kraljeve, a posebno se nervoza uvukla pod kožu gostiju kada je Radamel Falcao zabio za 1:1.

Trener Atletica Diego Simeone smatra da je poraz njegove momčadi stigao zbog umora, ali i individalne briljantnosti Reala.

"U prvom dijelu i prvih 15 minuta drugog igrali smo dobro, ali Real Madrid je bio uvjerljiv pred našim golom u nastavku. Cristiano Ronaldo je genijalac i kaznio je naša dva promašaja", kazao je Simeone za AS, dodavši:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti