Simeoneu prijeti pet utakmica suspenzije?!

Argentinski stručnjak u problemima

Simeoneu prijeti pet utakmica suspenzije?!

O. Lekić

Disciplinska komisija UEFA-e pokrenula je postupak protiv temperamentnog šefa struke Jorgandžija.

Francuski sudija Clement Turpin odstranio je Diega Simeonea sa klupe nakon burnih protesta, a prema saznanjima španskog lista As on bi mogao sa klupe Atletica da odsustvuje pet a ne tri meča kao što je prvobitno pisano. 

As još piše kako bi Simeone trebao da bude diskvalifikovan na tri utakmice zbog isključenja, plus još dvije zbog konsultacija sa svojim pomoćnicima, što je također strogo zabranjeno.

Šime Vrsaljko je prvi žuti karton dobio u trećoj minuti da bi u 10.minuti susreta zbog starta nad Lacazettom zaradio drugi žuti karton i isključenje. Kao ulje na vatru dolio je Hector Bellerin koji je oštro startovao nad Lucasom Hernandezom a nakon čega francuski arbitar Turpin nije dosudio prekršaj na šta je temperamentni Simeone naprosto "poludio" i zaradio isključenje.

Odluku o Simeoneovoj suspenziji UEFA će donijeti 7. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti