Simeunović: Istina je, novi sam igrač Sarajeva

Potvrda pisanja SportSport.ba

Simeunović: Istina je, novi sam igrač Sarajeva

Dino Kurbegović

Jutros je naš naš portal objavio vijest o tome da je Fudbalski klub Sarajevo dogovorio prelazak Denija Simeunovića u redove kluba s Koševa. 

Kontaktirali smo sada već bivšeg igrača mostarskog Zrinjskog, koji je potvrdio pisanje SportSport.ba.

"Istina je, dogovorio sam prelazak u Sarajevo na dvije godine. Drago mi je što dolazim u jedan veliki klub i ovo je svakako novi iskorak u mojoj karijeri. Posljednjih pola sezone sam bio neopravdano zapostavljen u Zrinjskom, trener iz nekog svog razloga nije računao na mene, niti je klub šta poduzeo po pitanju toga. Razočarali su me svojim odnosom, i očigledno su brzo zaboravili moje igre i titulu prije dvije sezone, ali ne želim se vračati više na to. Zrinjskom želim sve najbolje, bilo mi je lijepo u Mostaru i sjećat ću se tog perioda samo po dobrom", rekao je Simeunović.

Svjestan je konkurencije u Sarajevu, ali vjeruje u svoje kvalitete.

"Znam gdje sam došao. Sarajevo je veliki klub sa armijom navijača i odličnim rukovodstvom. Na meni je sada da opravdam njihovo povjerenje. Zaželio sam se nogometa, a uvjeren sam da ću uz dobre pripreme na proljeće izboriti mjesto u ekipi iako to sigurno neće biti lako. Ovaj klub ima ponajbolji igrački kadar u državi, za svako mjesto u ekipi konkurišu po dva kvalitetna igrača. Iskreno se nadam da ću svojim igrama doprinijeti dobrim rezultatima Sarajeva, te da će svi biti zadovoljni na kraju sezone", kazao je za SportSport.ba Deni Simeunović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Deni Simeunović rođen je u Zagrebu, a nogometom se počeo baviti u HAŠK-u, da bi potom igrao za Sesvete, odakle odlazi u Slogu iz Uskoplja. Njegove igre su primijetili u Travniku, tako da je prešao u klub s Pirote, gdje je odigrao dvije sjajne sezone. To je bio dovoljan signal da ga u svoje redove dovede mostarski Zrinjski. U redovima popularnih Plemića, proveo je dvije i po sezone, a bio je jedan od najboljih igrača u sezoni 2013/14. kada je Zrinjski osvojio titulu prvaka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti