Simeunović: Srušiti tradiciju i pobijediti Sarajevo

Radnik dočekuje bordo tim

Simeunović: Srušiti tradiciju i pobijediti Sarajevo

Predstojeća utakmica između Radnika i Sarajeva bit će od posebne važnosti za Denija Simeunovića (24).

Radnik će u okviru 7. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu ugostiti Sarajevo, a za Simeunovića će ovo ujedno biti okršaj sa bivšim klubom u kojem je proveo samo jednu polusezonu.

"Radnik nema najbolja iskustva sa Sarajevom, ali tradicija je tu da se ruši. Pratili smo Sarajevo u proteklih šest kola i vidi se da nisu najbolje uigrani, tako da vjerujem da možemo izvući dobar rezultat. U fudbalu svako može pobijediti", kazao je Simeunović na početku razgovora za SportSport.ba. 

Simenović je u Radnik došao kao veliko pojačanje. Svojom novom sredinom je, kako kaže, zadovoljan. 

"U Radniku sam prihvaćen fenomenalno. Poznajem dosta igrača, sa nekima sam imao priliku igrati ranije, a ovo mi ujedno i šansa da se vratim fudbali na pravi način. Imao sam i malu povredu u proteklom periodu i polako se sada vraćam. Sve u svemu, zadovoljan sam izborom nove sredine." 

Osvrnuo se i na činjenicu da je Radnik iznenada ostao bez trenera.

"Sa Petrovićem nisam imao priliku mnogo sarađivati, ali javna je tajna da je jedan od najzaslužnijih što je Radnik postao kvalitetan tim. Svi vrlo dobro znamo kakav je uspjeh napravio. Ipak, sada je došao novi trener i ostaje da se vidi kako će se ekipa naviknuti na njega. Mi smo razgovarali, rekao mi je moje prednosti i nedostatke na kojima ćemo raditi u narednom periodu."

Simeunović žali što nije dobio priliku da pokaže svoj kvalitet na Koševu i glavnog krivca za to vidi u sada već bivšem treneru.

"Došao sam u Sarajevo sa velikim ciljevima, ali nažalost nisam se zadržao. Jednostavno nisam dobio šansu da nešto pokažem, odstranjeg sam bez razloga i žao mi je zbog toga. To se ne može vratiti", kaže Simeunović i potom nastavlja: 

"Na moju epizodu u Sarajevu je najviše utjecala promjena trenera. Hurtić me nije stavio niti jednom da igram, a bio bih sretan da mi je umjesto toga barem dao šansu i rekao: 'Simeunoviću, ne zaslužuješ mjesto u timu'. Sada se vidi gdje je, odlepršao je kao što je mene odbacio. Ponavljam, žao mi je što nisam dobio pravu priliku jer mislim da sam imao kvalitet za Sarajevo."

Iako se u Sarajevu nije proslavio, o bivšem klubu ima najbolje mišljenje.

"Moj otac je rođen u Sarajevu i kada sam mu rekao da me pozvao gospodin Ješić da dođem, odmah mi je rekao da ne razmišljam. Objeručke sam prihvatio ponudu i tokom boravka na Koševu vidio sam da je to najveći klub u BiH s najboljim navijačima. O Sarajevu ne mogu ništa loše reći, jedino što je mrlju na taj period stavio trener Hurtić", riječi su Simeunovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi