Šimić priželjkuje prolaz Želje

Srcu draga boja plava

Šimić priželjkuje prolaz Želje

Edmir Škorić

Bivši nogometaš Željezničara, danas u prvim redovima Splita, Predrag Šimić ističe kako redovno prati Plave i priželjkuje njihov prolaz u grupnu fazu Evropske lige.

Šimić je jedan od najomiljenijih igrača Želje u poslijeratnom periodu. Svojom borbenošću nametnuo se kao ljubimac navijača. Trenutno je član Splita, hrvatskog prvoligaša koji se također nalazi u 3. pretkolu Evropske lige.

"''Ide nam dobro, ide onako kako smo se pripremali i zamišljali. Ovo nam je nagrada za dobre igre tokom cijele prošle sezone. S jedne strane nam je drago što smo izvukli ekipu poput Fulhama, dok s druge, pomalo i žalimo što nismo dobili nekog lakšeg protivnik kojeg smo mogli izbaciti i proći dalje. Ali šta je tu je, sad se treba dobro pripremiti, odigrati utakmice i pružiti pristojan otpor pa neka pobjedi bolji'', govori Šimić za službenu internet stranicu Željezničara, te dodaje:

''Želju pratim konstantno i jako mi je drago što se pozitivne stvari dešavaju ne samo u našem klubu već u bh. fudbalu općenito. Nisam ni sumnjao da će Željo odraditi dvije dobre partije i proći dalje preko neugodnog protivnika. Sad ga čeka stepenica više, ali kao i za Fulham, opet kažem - dok ima nade, treba igrati i boriti se. Ekipa je iskusnija, iza sebe ima jake utakmice protiv Hapoela i Sheriffa tako da mislim da će se znati pametno i zrelo postaviti te uz pomoć punog stadiona napraviti dobru rezultatsku podlogu za revanš i prolazak dalje. Iskreno se tome nadam, vjerujem i navijam".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti