Šimić: Šanse su podjednake, Maribor se boji Želje

Uoči večerašnjeg susreta

Šimić: Šanse su podjednake, Maribor se boji Želje

Adnan Beganović

"Euforija koja vlada u redovima navijača Željezničara je opravdana jer u posljednje tri godine mnogo toga se napravilo. Mislim da su šanse za prolaz podjednake", uoči vešerašnjeg susreta između za SportSport.ba govori Predrag Šimić, igrač koji je nastupao za Želju i Maribor.

Još samo tri sata ostala su do početka susreta u Mariboru, a o istom za SportSport.ba govori nekadašnji ljubimac navijača Željezničara, ali i Maribora, Predrag Šimić.

"Slovencima loptu treba spustiti na zemlju jer njihova igra se bazira na mnogo trke i duela. Maribor relano ne spada u vrh evropskog fudbala, a mislim da su i izraelske momčadi sa kojima Željezničar nije imao uspjeha, u ovom trenutku mnogo bolje. Biće prostora za nadigravanje", istakao je Šimić i dodao:

"Mislim da se Maribor više boji nas nego mi njih. U bliskoj prošlosti smo igrali sa mnogo boljim protivnicima i mislim da je Maribor konačno momčad u našim mjerilima i granicama. Siguran sam da Slovenci jako respektiraju Željezničar, a nekako mi se čini da je došlo vrijeme da moj Željo napravi korak više u Evropi."

Šimić smatra da Željezničar ima dobru momčad koja je možda i malo zasičena domaćih uspjeha, ali u isto vrijeme je gladna uspjeha na evropskoj sceni.

"Željo ima homogenu momčad, koja se nije mnogo promijenila u odnosu na prošlu godinu i to može biti dodatna prednost. Možda su Zeba i društvo malo zasićeni uspjeha na domaćoj sceni, ali su u isto vrijeme gladni uspjeha na međunarodnoj sceni", rekao je Šimić i dodao:

"U večerašnjem susretu domaći teren može biti samo otežavajuća okolnost za Maribor jer svjesni su da ih na Koševu čeka 25.000 ljudi i da moraju na Ljudskom vrtu nešto napraviti. S druge strane Željo može čuvati nulu. Treba biti smiren, staložen i ne smiju se praviti gluposti. Rano primljen pogodak može biti skupo plaćen jer navijači Maribora kod pozitivnog rezultata su fenomenalni, a kada njihovim ljubimcima ne ide, onda nisu na nivou."

Za sami kraj razgovora Šimić je otkrio i svoje planove.

"Volio bih još negdje odigrati sezonu ili dvije. Vidjet ću, prelazni rok traje još dugo, a i ako završim karijeru neću biti nezadovoljan. I nakon što objesim kopačke o klin biću u fudbalu. To je moj život, samo ću u budućnosti stajati pored aut linije", zaključio je Šimić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti