Simone Pepe godinu dana u Juventusu

Simone Pepe godinu dana u Juventusu

Edmir Škorić

Simone Pepe će narednih godinu dana provesti na posudbi u Juventusu, a ostavljena je mogućnost da na kraju sezone potpiše ugovor na stalnoj osnovi sa Starom damom.

Tako je Juventus platio Udineseu 2.6 miliona eura za 12-mjesečnu posudbu, a ako ga zažele zadržati u Torinu, čelnici Juventusa morat će platiti još dodatnh 7.5 miliona eura na kraju sezone.

"U samo nekoliko dana su mi se ostvarila dva najveća sna. Otputovao sam na Svjetsko prvenstvo i potpisao sam za veliki klub. Juventus je najprestižniji italijanski klub i njihova povijest govori sama za sebe. Sada samo moramo napisati nova poglavlja u ovoj velikoj priči",kazao je Pepe, koji je za Udinese odigrao 104 utakmice i postigao 14 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.