Simons iz PSV-a u Nuernberg

Simons iz PSV-a u Nuernberg

Edmir Škorić

Timmy Simons, sada već bivši član holandskog PSV-a, potpisao je dvogodišnji ugovor s njemačkim bundesligašem Nuernbergom.

Iskusni belgijski reprezentativac od danas je i službeno novi igrač Nuernberga, no nisu poznati financijski detalji ovog tranfsera.

"Dugo smo vremena pregovarali. Opisan sam kao iskusni igrač u mladoj momčadi, pa je to zaista velika atrakcija za mene", kazao je Simons, a njegovim dolaskom oduševljeni su i u bavarskoj momčadi.

"Uvijek smo govorili kako želimo iskusnog igrača na ovako važnoj poziciji. Stoga je Timmyjev potpis pravo rješenje za nas", kazao je Dieter Hecking, trener Nuernberga.

Simons je karijeru počeo u Lommelu, potom pet sezona igrao u Club Bruggeu, da bi prije pet godina potpisao za PSV, gdje je u 129 odigranih utakmica postigao 14 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.