Simplicio potpisao za Romu

Simplicio potpisao za Romu

Edmir Škorić
Teme:

Brazilski ofanzivac Simplicio potpisao je trogodišnji sa talijanskom Romom.

Ovu informaciju donijela je službena internet prezentacija AS Rome, a Simplicio će godišnje u Rimu zarađivati 1.100.000 eura.

Simplicio je bio slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Palermom, a ranije je nastupao i za Parmu.

"Oduševljen sam zbog potpisivanja ovog ugovora, a u Romi me čeka veliko iskustvo", kazao je 30-godišnjak.

Simplicio je jednom nastupao za reprezentaciju Brazila prošlih kvalifikacija, no nije na spisku selektora Carlosa Dunge za Južnoafričku Republiku.

Simplicio će se tako pridružiti još šestorici sunarodnjaka na Olimpicu, a sve je bliži Romi i Adriano, bivši napadač Intera koji trenutno igra u Flamengu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.