Šimunić angažovao advokata, traži ukidanje kazne

Šimunić se žali

Šimunić angažovao advokata, traži ukidanje kazne

Midhat Šljivak

Nakon što je kažnjen s 10 utakmica zabrane igranje i 30.000 franaka od strane FIFA-e zbog uzvikivanja "Za dom" na utakmici s Islandom, Josip Šimunić je odlučio da angažuje advokata kako bi kazna bila ukinuta.

Kazna za Šimunića od strane svjetske kuće fudbala znači i definitivan oproštaj od reprezentacije Hrvatske, ali hrvatski fudbaler ne odustaje u namjeri da nastupi na Svjetskom prvenstvu.

Angažovao je njemačkog advokata, te je najavio žalbu, te želi ukidanje kazne. Ipak, teško je očekivati da će Šimuniću kazna biti čak i smanjena, a o ukidanju je suludo i razmišljati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti