Šimunić najbliže Hoffenheimu

Šimunić najbliže Hoffenheimu

Adnan Beganović

Hrvatski reprezentativni štoper Josip Šimunić broji svoje posljednje dane u Berlinu, a od naredne sezone najvjerovatnije će nositi dres Hoffenheima. 

Najčitaniji njemački dnevni list Bild tvrdi da je hrvatski reprezentativac dogovorio gotovo sve detalje prelaska iz Herthe u Hoffenheim.

Isti izvor navodi da Hoffenheim traži načina kako skupiti 7 miliona eura, koliko iznosi odštetna klauzula u još dvije godine važećem ugovoru Šiminića s berlinskim klubom. Rok za aktiviranje ove klauzule istjeće posljednjeg dana juna i ukoliko se do tada ne realizira transfer , Šimunić će najvjerovatnije ostati u Herthi.

Prema pisanju Bilda klub naših Sejada Salihovića i Vedada Ibiševića najvjerovatnije će dobiti bitku za Šimunića jer kako navodi Bild, HSV i neki drugi klubovi koji bi željeli vidjeti hrvatskog reprezentativca u svojim redovima, nisu spremni izdvojiti 7 miliona eura za angažman jednog od najboljih odbrambeni fudbalera u Bundesligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.