Šimunić potpisao za Hoffenheim

Šimunić potpisao za Hoffenheim

Edmir Škorić

Novi član njemačkog Hoffenheima od danas je i Josip Šimunić, hrvatski štoper nije ostao u berlinskoj Herthi, te će za 7 miliona eura pridružiti se našem dvojcu Vedadu Ibiševiću i Seadu Salihoviću.

Njemački Hoffenheim koji je prošlu sezonu završio na sedmom mjestu, i kojeg je sa 18 pogodaka prvi dio sezone predvodio naš reprezentativac Vedad Ibišević, dobio je danas novo pojačanje. Radi se o 31-godišnjem štoperu Hrvatske Josipu Šimuniću, koji je po neslužbenim informacijama čelnike Hoffenheima koštao 7 miliona eura.

Bivši igrač Herthe koji je skupio 70 nastupa za Hrvatsku, te postigao 3 gola, zarađivat će 3 miliona eura godišnje.

Šimunić je ranije igrao i u HSV-u, a za vrijeme potpisivanja trogodišnjeg ugovora  kazao je kako je Hoffenheim mlad i moderan klub sa dosta ambicija, te se nada da će njegovo iskustvo pomoći mladim potencijalima.

Očekuje se da se iskusni Hrvat već sutra pojavi na treningu zajedno sa ostalim igračima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.