Šimuniću 10 utakmica suspenzije!

FIFA nije imala milosti

Šimuniću 10 utakmica suspenzije!

Edmir Škorić

Stoper hrvatske nogometne reprezentacije Josip Šimunić dobio je 10 utakmica suspenzije!

Disciplinski odbor Međunarodne nogometne federacije (FIFA) kaznio je Šimunića sa 10 utakmica zbog neprimjerenog skandiranja na kvalifikacijskoj utakmici između Hrvatske i Islanda.

Podsjećamo da je Šimunić 19. novembra u Zagrebu, nakon pobjede nad Islandom, uzeo mikrofon u ruke i s navijačima počeo skandirati "Za dom spremni".

Po svemu sudeći je ovo kraj njegove reprezentativne karijere ozbirom da će propustiti Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Ne prođe li Hrvatska grupu na Mundijalu, suspenzija će se nastaviti i u utakmicama kvalifikacija za EP u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.