Šimuniću jedna utakmica kazne

Šimuniću jedna utakmica kazne

Edmir Škorić

Iskusni hrvatski stoper Josip Šimunić propustiće utakmicu 8. kola Bundeslige u kojoj njegov Hoffenheim dočekuje Borussiju Moenchengladbach.

Šimunić će pomenutu utakmicu pauzirati zbog crvenog kartona na gostovanju kod Mainza, kada je u 72. Minuti oborio domaćeg napadača Lewisa Holtbyja, te Mainzu donio priliku da potvrdi pobjedu. Siguran realizator sa bijele tačke za konačnih 4:2 bio je Andre Schurrle.

Njemački nogometni savez je odlučio kazniti samo jednom utakmicom, a suspenzija je mogla biti i do tri utakmice neigranja za težinu prekršaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti