Sin Mustafe Hadjia potpisao za Nancy
I sin će njegovim stopama...

Sin Mustafe Hadjia potpisao za Nancy

Edmir Škorić

Samir Hadji je 19-godišnji sin Mustafe Hadjia kojeg je u svoje redove doveo francuski Nancy. Marokanac je tako krenuo stopama svog oca koji je 1998. godine bio najbolji igrač Afrike.

Prema službenoj stranici kluba Nancya, Samir Hadji je postao njihov igrač i tako naslijedio svog oca, budući da je Mustafa Hadji u tom klubu igrao punih pet godina (1991-1996).

Samir je prije Nancya nastupao u njemačkom nižerazrednom Saarbruckenu, a zanimljivo je da je i Mustafa dvije sezone nastupao upravo u istom klubu.

Samirov stric Youssouf Hadji je također jedna od bivših zvijezda Nancya, pa se tako nastavlja tradicija Hadjievih u Francuskoj.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"On je brz i atletski spreman. Sa 19 godina, stigao je malo kasno u Nancy i sad ima priliku da se dokaže sebi kroz redove mladih.", rekao je njegov stric Youssouf Hadji.

Po svemu sudeći Samir će očevim stopama, a Mustafa je u svojoj karijeri igrao za Nancy, Sporting, Deportivo, Coventry, Aston Villu, Espanyol, Al Ain, Saarbruckern, a trenutno nastupa za CS Fola Esch, omaleni klub na kraju Francuske. Za selekciju Maroka odigrao je 54 utakmice i postigao 13 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.