Sindikat igrača tuži Barcelonu

Zbog produženja ugovora

Sindikat igrača tuži Barcelonu

Sindikat fudbelera FIFpro tužio je španskog prvaka Barcelonu FIFA-i zbog produženja ugovora sa njenom zvijezdom Argentincem Lionelom Messijem.

FIFPro je pisala Fifa-i i Evropskoj komisiji žaleći se na ugovor Lionela Messija koji je prema njenom sudu predug i na taj način krši postojeća pravila, izjavio je  Philippe Piat, predsjednik evropske divizije FIFPro-a. Međutim, španski i evropski prvak Barcelona objavila je kako ne zna ništa o toj tužbi.

"Barcelone objavljuje da do danas nije ništa primila ni što zna o tužbi FIFProa FIFA-i ili nekom drugom organu a vezano za produženje ugovora s Leom Messijem", stoji u saopštenju katalonskog kluba.

Messi je sredinom septembra produžio svoj ugovor sa Barcom do 2016. No prema pravilima usvojenima 2001. na zahtjev Evropske komisije trajanje ugovora jednog igrača "može varirati od jedne do pet godina", pojasnio je Piat.

Barca u svom saopštenju dodaje da "u svakom slučaju produženje ugovora sa igračem napravljeno je u skladu sa zakonom o radu koji je na snazi u Španiji i u skladu s pravilima FIFA-e koji su na snazi".

Lionel Messi (22) je produžio ugovor s Barcelonom za godišnju platu koja netto može dostići od 10 do 12,5 miliona eura, pišu španski mediji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti