Siniša Zrnić pao na testovima
Siniša Zrnić, uskoro neće stajati na centru...

Seminar za premijerligaške sudije u Čitluku

Siniša Zrnić pao na testovima

Siniša Zrnić, bh. internacionalni sudija jedini je sa A premijerligaške liste koji nije položio norme za nastavak sezone, na seminaru i testiranjima odražnim u Čitluku.

Arbitar iz Zenice tako će morati na popravni ispit koji će biti održan za mjesec dana. Sve ostale sudije sa A liste iz našeg društva najboljih zadovoljili su kriterije, i kako su istakli iz Sudijske organozacije NS/ FS BiH, apsolutno spremni dočekuju nastavak sezone u Premijer ligi, zakazan za narednu subotu (28. februara).

Lacić, Biletić i Halilagić ne mogu biti pomoćnici
 
Zrnićevim stopama krenula su i trojica sudija sa B liste. Niko Lacić, Miroslav Biletić i Elmir Halilagić nisu položili fizičke norme u Hercegovini, te tako neće moći biti delegirani na startu tzv. proljetnog dijela prvenstva. I oni će morati na „popravni“ u periodu od 30 dana.   
Kako su za SportSport.ba naveli iz Sudijske organizacije NS/FS BiH  zadovoljni su formom velikom većinom naših arbitara uoči 16. premijerligaškog kola. Ipak, manje zamjerke imali su samo na Ognjena Valjića i Aleksandara Malnara. Njih dvojica uz dosta muke položili su fizičke norme, pa im je preporučeno da porade na svojoj kondiciji do starta šampionata.

Dominković imao najbolje rezultate

Na testovima, kažu u Savez, najbolji je bio, dugo osporavani i sudija koji se u prošlosti našao u brojnim aferama. Pogađate, riječ je o Vladimir Dominković, bratu predsjednika NS/FS BiH, Ilje Dominkovića. Ipak, očito da se Dominković „mlađi“ dobro spremio za drugi dio prvenstva, pa je imao najbolje rezultet na Kuperovom testu. Uz njega, zavidno fizičku formu iskazali su Rusmir Mrković iz Sarajeva, te Anto Živković iz Orašja.
Od mlađih sudija bolji od ostalih na testiranjima bili su Emir Alečković i Elmir Pilav iz Sarajeva, te Danijel Pajić iz Bijeljine.

Za nadati se da u pojedinim odlučujućim utakmicama drugog dijela sezone 2008/09, kao ranijih godina, „ljudi u crnom“ neće krojiti sudbinu klubova, rezultata, odnosno prvenstvene tabele. U svakom slučaju, orhabrujuće zvuči da je za razliku od prethodnih ove godine na seminaru pao samo jedan sudija sa A liste...  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti