Sinoć titula, danas poziv, u subotu pobjeda u derbiju

Muamer Svraka za SportSport.ba

Sinoć titula, danas poziv, u subotu pobjeda u derbiju

Adnan Beganović

Selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeće prijateljske susrete sa Republikom Irskom i Meksikom, a među 22 pozvana igrača našao se i sjajni veznjak Željezničara Muamer Svraka.

Iza Muamera Svrake je fenemenalna polusezona, a nekoliko protekli dana možda su i najvažniji u njegovoj karijeri. Naime, sa Željezničarem je sinoć osvojio novu titulu, dok je danas dobio poziv za nastup u nacionalnom timu.

"Ne zna šta da kažem, presretan sam. Sinoć titula, danas poziv od selektora, doista se fenomenalno osjećam. Mislim da je san svakog igrača nositi nacionalni dres, moj će se ostvariti", za Sport.Sport.ba je istakao Muamer Svraka.

"Hvala selektoru na pozivu. Prepoznao je moje dobre igre, a na meni je sada da opravdam ukazano povjerenje. Daću sve od sebe i ukoliko dobijem priliku, siguran sam da ću je iskoristiti", dodao je  Svraka.

Iako su Plavi pobjedom nad Slavijom osigurani titulu vremena za slavlje nema. Već u subotu je na programu najveći bosanskohercegovački derbi:

"Nema vremena za slavlje. Jutros smo odradili trening, pripremamo se za derbi, a nakon istog samo ćemo misliti na revanš susret finala Kupa Bosne i Hercegovine. U derbijima nema favorita, no siguran sam da smo u ovom trenutku kvalitetniji od komšija, ali to moramo dokazati na terenu. Titula, poziv za reprezentaciju i pobjeda u derbiju, kakva bi to bila sedmica", zaključio je Svraka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti