Sion traži odštetu zbog Mrđine povrede

Sion traži odštetu zbog Mrđine povrede

Adnan Beganović

Kontroverzni predsjednik švicarskog prvoligaša Siona Christian Constantin traži odštetu nakon što je njegov igrač srbijasnki napadač Dragan Mrđa teže povrijedio koljeno u prijateljskoj utakmici između Srbije i Meksika u petak.

"Pisat ćemo FIFA-i i Srbijanskom fudbalskom savezu tražeći odštetu u visini od nekoliko milijuna eura", izjavio je Constantin za list Nouvelliste.

"Potrebno je riješiti ovaj problem u kojem smo mi obavezni omogućiti svojim igračima da igraju za svoje reprezentacije, a onda ne dobijemo nikakvu odštetu ako se povrijede", dodao je.

Sion je na svojim stranicama objavio da je 27-godišnji srbijanski napadač povrijedio koljeno u utakmici koju je Srbija izgubila 2-0 u Queretaru nakon što je ušao kao zamjena te da zbog povrede neće moći igrati nekoliko mjeseci.

Evropsko klupsko udruženje (ECA) je prošle godine izrazilo želju da FIFA uvede politiku osiguranja koja bi omogućila klubovima odštetu u ovakvim slučajevima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.