"Šipovac je prolaznik u fudbalu"

Rusmir Cviko za SportSport.ba

"Šipovac je prolaznik u fudbalu"

Adnan Beganović

Derbi susret 8. kola Premijer lige BiH između Borca i Željezničara prekinut je u 32. minuti nakon što su banjalučki huligani koji sebe nazivaju navijačima Borca utrčali na teren, te bakljama i kamenjem napali navijače sarajevske momčadi.

"Mi se u Banja Luci uvijek osjećamo ugodno, to je jedan lijepi bosanskohercegovački grad u koji uvijek rado dolazimo. Međutim, ovo večeras je za svaku osudu. Željezničar kao klub nije zaslužio ovakav doček od 'navijača' Borca", za SportSport.ba govori team menadžer Plavih, Rusmir Cviko.

"U Banja Luku smo došli odigrati jednu lijepu utakmicu. Sve je počelo onako kako smo i zamislili. Poveli smo, bolje smo stajali na terenu, a onda prekid. Sve ste vidjeli, nemam vam potrebe ništa govoriti", dodao je Cviko, a na priče koje se već pomalo plasiraju iz Banja Luke i koje govore da su se stekli uslovi za igru Cviko govori:

"Kakvi uslovi? Niti nakon sat vremena nije bilo nikakvih uslova za igru, pa nigdje nije bilo ni osiguranja ni policije. Sve je ovdje jasno kao dan, samo sam pomalo tužan što se zaboravlja kako su igrači Borca dočekani na Grbavici. Osvojili su Kup na našem terenu, igrače Borca je 15.000 ljudi ispratilo sa stadiona aplauzom. Zatim na Grbavici proslavljaju titulu, pa opet budu ispračeni aplauzom, a nama se ovo dešava. Međutim, ne želim upirati prstom ni u koga, samo ću ponoviti da mi volimo doći u Banja Luku, i da se uvijek tu dobro osjećamo".

Cviko potom osvrnuo i na izjave direktora Borca Radmila Šipovca, koji je sarajevske plave nazvao "kukavicama"?!

"Možda smo trebali ostati i ratovati na terenu? Možda je on (Radmilo Šipovac op.a.) trebao pojačati obezbjeđenje utakmice sa 20 ili 30 policajaca više. Kada u pitanje dođe sigurnost igrača i stručnog štaba priče nema. Da je to rekao Darko Ljubojević, možda bih i reagovao nekako, jer je Darko čovjek iz fudbala, kao i ja, ali Šipovac je samo prolaznik u fudbalu, tako da to ne treba nešto posebno komentarisati", dodao je Cviko.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije