Fudbal, vjera i snovi: Sirija gazi prema Mundijalu

Još uvijek ne znaju za poraz u kvalifikacijama

Fudbal, vjera i snovi: Sirija gazi prema Mundijalu

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Sirije gazi prema Mundijalu u Kataru.

Sirijci su u sedmom kolu prve runde kvalifikacija upisali i sedmi trijumf u grupi A.

Ubjedljivo su savladali Guam sa 0:3. Dvostruki strijelac je bio Mardikian u šestoj i devetoj minuti, dok je trijumf ovjerio Al Mawas golom u 84. minuti.

Sirija ima 21 bod, Kina je drugoplasirana sa deset bodova ali i dvije utakmice manje.

U narednom kolu upravo igraju Kina i Sirija, gdje je Sirijcima potreban bod da ovjere plasman u glavnu rundu kvalifikacija, bez obzira završe li na kraju prvopalsirani sa 22 boda bi sigurno bili među četiri najbolje drugoplasirane selekcije u prvoj rundi azijskih kvalifikacija.

Sirija živi fudbalske snove, a na terenbu su pokazali da će do kraja kvalifikacija biti ozbiljan protivnik u borbi za četiri mjesta koja vode direktno na Mundijal u Katar 2022. godine.

Top Komentari

BatonDezitijat
pa ljudi su prvi ,ne treba im vise ni bod da bi bili prvi
3 0
user1604593678
Druga faza novinaru,tek slijedi treca faza odlucujuca gdje Japan Koreja Iran Australija ako nisi znao ?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi