Sirijka plakala od sreće, a Barcelona pokazala koliko je velika

Sjajan gest

Sirijka plakala od sreće, a Barcelona pokazala koliko je velika

E. Škorić

Osamnaestogodišnja Sirijka Nujeen Mustafa je poput mnogih svojih zemljaka morala da napusti Siriju zbog ratnih dešavanja i da nađe novi dom.

Nujeen je s porodicom odselila u Njemačku i trenutno živi u Koelnu. Rođena je s cerebralnom parazlizom i nije u mogućnosti da živi bez indvalidskih kolica.

Napisala je knjigu o svom teškom djetinstvu, a njen idol je Lionel Messi, pošto navija za Barceloni. Jedan dan će posebno pamtiti.

Katalonci su odlučili da joj uljepšaju život, pa su u Koeln poslali autobus prvog tima, koji ju je odvezao do Katalonije na utakmicu protiv Celte. Nakon meča, upoznala je zvijezde poput Lionela Messija, Luisa Suareza i Gerarda Piquea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ovo je najsretniji dan u mom životu. Hvala Barceloni i Messiju za veliko iznenađenje", rekla je Sirijka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi