Široki minimalno slavio u Trebinju

Premijer liga BiH, 26. kolo

Široki minimalno slavio u Trebinju

Edmir Škorić

U jednoj dosadnoj predstavi na Policama je gostujuću pobjedu ostvario Široki Brijeg. Do pobjede su gosti sa Pecare došli golom Argentinca Juana Manuela Vareje u 35. minuti.

Leotar, koji je prije ove utakmice imao 37 bodova, eventualnom je pobjedom mogao doći do pozicije da se bori za svoje mjesto u Evropi. No, Trebinjce to očito ne zanima, dok su gosti iz Širokog Brijega dodatno učvrstili svoju treću poziciju na tabeli, koji im garantuje izlaz u Evropu.

Današnji susret pratilo je oko 700 ljubitelja fudbala, no nisu imali puno toga za vidjeti. U prvih pola sata vrijedi istaći tek pokušaj Mišića, koji je otišao daleko od gola Beraka. Pet minuta kasnije malo uzbuđenja i promjena na semaforu.

Mirko Hrgović, koji je danas bio odličan, uposlio je Juana Manuel Vareju, a Argentinac matirao Beraka za vodstvo gostiju (0:1). Do kraja prvog poluvremena se rezultat nije mijenjao.

I u nastavku jedna uspavana igra, pa se rezultat na semaforu nije mijenjao. Širokom je ovo osmi bod od mogućih 12 u posljednjih četiri susreta. Sad ih čekaju dva gostovanja u Travniku i Gradačcu, pa onda u zadnjem kolu na Pecari dočekuju Zrinjskog.

Leotar je poražen nakon tri utakmice (dvije pobjede i remi), a narednog vikenda gostuju Zvijezdi u Gradačcu. Podsjetimo, u zadnjem kolu na Policama dočekuju lidera Željezničara.

Premijer liga BiH, 26. kolo:
Leotar - Široki Brijeg 0:1 (Varea 35)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti