Široki poslao Zlomislića na posudbu u GOŠK
Zlomislić u dresu Vlašima

Mladi veznjak ponovo u klubu iz Gabele

Široki poslao Zlomislića na posudbu u GOŠK

Damir Zlomislić, veznjak Širokog Brijega, narednu sezonu provest će kao posuđen igrač u redovima GOŠK-a iz Gabele, gdje je već nastupao u jesenjem dijelu prošle sezone.

Zlomislić je prošle sezone u jasenjem dijelu nastupao za GOŠK, kao posuđen igrač Širokog Brijega i bio je jedan od najzaslužnijih igrača što je klub postao jesenji prvak u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

U drugom dijelu prošle sezone, 19-godišnji veznjak igrao je za Vlašim, također kao posuđen igrač. Poslije isteka posudbe u češkoj ekipi, pridružio se GOŠK-u koji će se od naredne sezone takmičiti u Premijer ligi.

"Široki me poslao na posudbu u GOŠK, jer su kompletirali igrački kadar. No, dobro mi je i u Gabeli. Želim se izboriti za mjesto u ekipi, to mi je najvažnije. U Češkoj se igra dosta drugačiji nogomet, sve je na snagu, ali dosta toga sam naučio", rekao je Zlomislić za SportSport.ba.

GOŠK je jučer odigrao prijateljski susret sa Splitom, a klub iz Gabele poražen je sa visokih 5:1. Zlomislić ističe kako rezultat nije pravi pokazatelj stanja na terenu i zadovoljan je kako je ekipa odigrala.

"Izgubili smo od Splita visokim rezultatom, ali on je totalna suprotnost onoga na terenu. Iznenađen sam našom ekipom, zasita smo dobro odigrali utakmicu. No, samo sebi smo dali četiri gola. Ružno je čuti 5:1", dodao je za kraj nekadašnji juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.