Širokom kazna 3.500 KM, Barišiću 3 meča
Iz zgrade Saveza loše vijesti za tim sa "Pecare"

Disciplinska komisija NS/FS BiH

Širokom kazna 3.500 KM, Barišiću 3 meča

NK Široki Brijeg kažnjen je za 3.500 maraka od strane Disciplisnke komisije NS/FS BiH zbog nesportskog ponašanja njihovih navijača u derbi susretu 18. kola Premijer lige BiH odigranog na „Pecari“ protiv Zrinjskog.

U istoj utakmici koju su Širokobriježni dobili sa 3:0 crveni karton dobio je Josip Barišić, nakon grubih startova nad čak dva igrača Zrinjskog u istom napadu. Zbog toga moraće pauzirati tri utakmice. Dvije je odradio, u prvenstvu protiv Orašja (0:2), i sinoć u prvom meču polufinala Kupa, kada je Široki savladao Slobodu (2:1), tako da neće imati pravo nastupa ni u 20. kolu u kojem će njegovi saigrači ugostiti Leotar. I tu nije kraj sankcijama za u ovoj polusezoni „ratoborne“ Širokobriježane. Njihov golman Dejan Bandović koji je „pocrvenio“ u Orašju na hlađenje će dvije utakmice, tako da i njega neće biti u sastavu ni protiv Trebinjaca.

Radi nesportskog ponašanja navijača i loše organizacije utakmice sa Slavijom FK Sloboda je „kraći“ za 2.500 KM.    

Bojan Regoje, fudbaler Slavije koji je isključen u duelu 19. kola sa Veležom dobio je tri susreta zabrane igranja, a Nermin Kadić, protivnički igrač pauziraće u jednoj, odlučila je DK.

Adnan Zahirović zbog crvenog kartona u ogledu sa Travnikom zaradio je dva meča, a Bojan Pupčević (Modriča Maxima) koji je ranije morao u svlačionicu u utakmici sa Željezničarom kažnjen je jednim susretom neigranja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.