"Siromašni" remi Bochuma i Koelna

14. kolo Bundeslige

"Siromašni" remi Bochuma i Koelna

E. Škorić

"Mršavim" remijem u Bochumu istoimenog domaćina i Koelna okončana je prva utakmica 14. kola njemačke Bundeslige. Jarčevi su pokazali više, ali na kraju su mreže mirovale.

Prvi susret 14. kola njemačke Bundeslige odigran je u Bochumu na Ruhrstadionu. Ako se dan poznaje po jutru, odnosno kolo po prvoj utakmici, onda ovaj vikend neće po dobroj igri pamtiti ljubitelji njemačkog nogometa.

U borbi predposljednjeg Bochuma i nešto bolje plasiranog Koelna nije bilo golova, baš kao ni pravih uzbuđenja u svih 90 minuta. Jarčevi, koje sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Zvonimir Soldo, imali su nešto više od igre, no rezultat 0:0 na kraju može zadovoljiti obje momčadi.

Zaista je malo prilika vrijednih spomena, možda ona iz 85. minute kada je Novaković propustio idealnu šansu da gostima donese tri boda. Naime, Slovenac se našao na samo pet metara od gola Bochuma, okrenuo se a zatim neprecizno šutirao. Loše je to uistinu napravio napadač Slovenije, a osim toga gosti su zatresli jednom i okvir gola.  Uradio je to Petit, na idealno prizemno ubacivanje Novakovića.

U redovima Bochuma nakon kornera dobro je šutirao Šestak, ali je golman Koelna bio siguran.

14. kolo Bundeslige:

Bochum - Koeln 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.