Šišić: Vitez je zdrava sredina za nogometaše

Veznjak Vitežana tvrdi

Šišić: Vitez je zdrava sredina za nogometaše

Nogometaši Viteza sutra počinju pripreme za drugi dio prvenstva u kome je osnovni cilj opstanak u Premijer ligi.

Kako su izabranici trenera Ante Mišea igrali pred sami kraj prvog dijela, opstanak u društvu najboljih klubova neće biti nikakav problem.

Klub je u igračkom kadru pretrpio nekoliko izmjena. Kako ne bi gomilali puno igrača, klub je dogovorio prestanak saradnje s Alićem, Šantićem, Grbavcem, Pranjkovićem i Ćubrilom, dok je Kožulj, koji je bio na posudbi, otišao u Branitelj.

Jedino novo ime i pojačanje je dojučerašnji veznjak Travnika Haris Hećo, koji je prošle sezone sa dosta uspjeha igrao za Vitez, tako da će njegovo angažovanje pojačati konkurenciju u veznoj liniji.

Aldin Šišić, marljivi igrač Viteza, uoči sutrašnje prozivke govorio je o svojim igrama u Vitezu, kao i o ambicijama u nastavku sezone.

"Svakako da smo se svi zaželjeli nogometa i treninga, tako da se ja lično radujem sutrašnjoj prozivci i sastanku sa svojim saigračima. Kada je u pitanju prvi dio prvenstva, kao klub koji je tek ušao u Premijer ligu moramo biti zadovoljni, a svojim igrama smo pokazali da se možemo nositi i s najjačim klubovima, što su pokazale naše utakmice protiv Širokog, Borca, Čelika i Željezničara. Mislim da ova ekipa zaslužuje još bolje mjesto na tabeli, ali ni sadašnjim stanjem niko u klubu nije nezadovoljan", ističe 23-godišnji Zeničanin.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Nakon epizoda u Slobodi i Veležu, našao je svoj mir  i vratio formu u Vitezu.

"Meni je velika čast što sam u dosadašnjoj karijeri nosio dresove tako tri velika kluba kao što su Čelik, Sloboda i Velež. Vitez možda nema ime ni tradiciju, ali je klub kao cjelina zdrav, posebno za napredovanje igrača. Rukovodstvo kluba je sposobno i igračima ništa ne smije faliti. Ako nastave ovim tempom, ne treba nikoga da iznenadi ako Vitez za par sezona bude rame uz rame s najboljim klubovima u Premijer ligi. Kada su u pitanju moje igre, svakako sam zadovoljan, posebno kako je za trenera došao gospodin Ante Miše, koji mi je dao slobodu i stavio na moju prirodnu poziciju. Nadam se još boljim partijama u nastavku prvenstva i poziciji na tabeli kada je u pitanju klub za koji nastupam".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.