Šišmiši gube korak za vodećim dvojcem

Šišmiši gube korak za vodećim dvojcem

Nogometaši Valencije odigrali su susret za zaborav, a bodove sa Mestalle odnijela je ekipa Real Sociedada.

Valencia je na Mestalli dočekala ekipu iz donjeg dijela tabele, Real Sociedad. Gosti su odnijeli puni plijen, slavivši sa minimalnih 0:1. Domaćini su bili nešto konkretniji u prvom poluvremenu, ali na odmor se otišlo najnepopularnijim rezultatom.

Drugo poluvrijeme su bolje otvorili Šišmiši, međutim gosti dolaze u vodstvo preko Antoinea Grizmanna. Igrao se 56. minut kada je mladi Francuz pogodio za veliko slavlje gostiju.

Nastavila je Valencia poslije toga sa ofanzivom, ali bezuspješno. Gosti su prijetili iz kontranapada, a strijelac jedinog pogotka imao je dvije velike šanse sredinom drugog poluvremena.

Iako se momčad Sociedada nalazi u donjem dijelu tabele, u posljednje vrijeme bilježe odlične rezultate. Ovo im je bila sedma uzastopna utakmica bez poraza.



Primera, 19. kolo (subota):
Valencia - Real Sociedad 0:1 (Griezmann 56)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.