Šišmiši potopljeni kod Zaragoze
Igrači Zaragoze ostvarili veliku pobjedu

Primera, 29. kolo

Šišmiši potopljeni kod Zaragoze

Edmir Škorić

Real Zaragoza je na svojoj La Romaredi deklasirala trećeplasiranu ekipu španskog prvenstva, Valenciju i to rezultatom 3:0.

Nije gostima ovaj susret puno značio, dok je Zaragoza, koja je prva iznad crte, morala pod svaku cijenu osvojiti bar jedan bod, kako se ne bi našla u opasnoj zoni. Pokazali su domaći igrači kako se igra u tako teškim trenucima te su na kraju potpuno zasluženo "razbili" popularne Šišmiše.

Poveli su fantastičnim pogotkom Dioga u 41. minuti, ali im je posao pred kraj prvog dijela olakšao srbijanski reprezentativac i napadač Valencije, Nikola Žigić. Naime, Žigić je nepotrebno u napadu startao na jednog domaćeg igrača i sudija Parados Romero ga je poslao u svlačionicu.

Valencia je u nastavku izgledala potpuno izgubljeno, skoro da nisu dolazili pred gol Zaragoze, koja je, pak, napadala sa svih strana. Sredinom drugog poluvremena Arizmendi je pobjegao na vrijeme gostujućoj odbrani, primio lopta na prsa a zatim topovskim udarcem matirao Sancheza.

Osam minuta kasnije Sanchez je ponovo morao po loptu iza svojih leđa. Gabi je izveo korner, Jiri Jarosik postavio nogu i skrenuo loptu u mrežu Sancheza, koji je ostao ukopan na polovini gola.

Primera, 29. kolo:
Real Zaragoza - Valencia 3:0 (Diogo 41, Arizmendi 63, Jarosik 71)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.