Šišmiši slomljenih krila napustili Madrid

Primera, 24. kolo

Šišmiši slomljenih krila napustili Madrid

Edmir Škorić

Visokom pobjedom Atletica na Vicente Calderonu protiv Valencije (4:1) okončano je 24. kolo španske Primere.

Madrižani su nanijeli popularnim Šišmišima četvrti prvenstveni poraz, ali su gosti dobro krenuli i u 21. minuti preko španskog napadača Davida Ville došli do prednosti.

Gosti sa Mestalle samo sedam minuta kasnije ostaju bez odbrambenog igrača Marchene, koji je rukom zaustavio Aguera, zaradio crveni karton i domaćinu donio priliku da poravnaju sa bijele tačke.

Diego Forlan je bio siguran realizator za izjednačenje rezultata. Domaći su nastavili sa napadima, ali tek u 78. minuti dolaze do prednosti. Argentinac Sergio Aguero je pogodio za radost domaćih navijača.

I Miguel je nešto ranije kod gostiju morao u svlačionicu. Diego Forlan je par minuta nakon toga postigao svoj drugi a Atleticov treći pogodak, da bi sve okončano Jurado pogotkom u finišu utakmice.

U prvoj današnjoj utakmici Sevilla i Athletic Bilbao su remizirali u utakmici bez golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.