Situacija je alarmantna!

Svi su optimisti, ali...

Situacija je alarmantna!

A. Beganović

Na današnjem sastanku Komiteta za normalizaciju i čelnih ljudi Fudbalskog saveza RS otvoreno se razovaralo o problemima koji potresaju bosanskohercegovački fudbal.

Statut na kojem insistiraju UEFA i FIFA nije jednini problem, što je u razgovoru za SportSport.ba potvrdio i predsjednik FSRS Mile Kovačević.

Međutim, u ovom trenutku je njegovo usvajanje prioritetno jer ukoliko se 26. maja na Skupštini Fudbalskog saveza BiH isti ne usvoji, bh. fudbal će dotaći dno.

Iz Komiteta za normalizaciju još uvijek su uvjereni da će Statut biti usvojen, no izgleda da to neće biti niti malo lak posao.

"Otvoreno smo razgovarali o svim pitanjima. Locirali smo goruće probleme i do 26. maja moramo ih rješiti zbog budućnosti bh. fudbala. U maju ćemo i to u Banja Luci imati još jedan sastanak sa predstavnicima Fudbalskog saveza RS", rekao je član Komiteta za normalizaciju Darko Ljubojević.

"Ukoliko, kojim slučajem Statut ne bude usvojen taj neko, bez obzira o kome se bude radilo, a ko bude odgovoram za to, morat će izaći pred javnost i objasniti igračima, navijačima i porodicama koje žive od fudbala, zbog čega idemo u izolaciju. Optimista sam, bez obzira što nemamo mnogo vremena", dodao je Ljubojević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.