Sivasspor očitao lekciju Fenerbahceu

Sivasspor očitao lekciju Fenerbahceu

Adnan Beganović

Odigrana su dva susreta 10. kola turske Super lige. Sivasspor je na domaćem terenu iznenadio vodeću momčad prvenstva Fenerbahce (2:0), dok su Samsunspor i Ankaragucu podijelili bodove (2:2).

Aktuelni lider turskog prvenstva, momčad Fenerbahcea, poražena je na gostovanju kod Sivasspora. Rezultat je glasio 2:0, a strijelci za pobjedničku momčad bili su Eneramo u 37., te Grosicki u 72. minuti.

Derbi začelja odigrali su Samsunspor, kojeg s klupe predvodi bh. stručnjak Vladimir Petković i Ankaragucu, a nakon 90 minuta nije bilo pobjednika. Izabranici Vladimira Petkovića sjajno su otvorili susret i u 2. minuti su golom Zenke došli do prednosti, da bi tri minuta prije odlaska na odmor Yildirim pogodio za 2:0.

Međutim, u drugom dijelu se bude gosti i samo za tri minute dolaze do izjednačenja. Prvo je Gucer u 74 smanji na 2:1, da bi u 77. Garhan pogodio za konačnih 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.