Sivonjić nema pravo nastupa za BiH
Napadač iz Jajca neće moći zaigrati "pod Ćirinom palicom"

Zbog administrativnih problema

Sivonjić nema pravo nastupa za BiH

Ilija Sivonjić, napadač zagrebačkog Dinama, koji je „zapao za oko“ Miroslava Ćire Blaževića, selektora fudbalske A reprezentacije BiH zbog administrativnih problema ne može nastupiti za naš nacionalni tim.

Sivonjić je već nastupao za juniorsku (U-19) reprezentaciju Hrvatske, a obzirom da je već napunio 21 godinu nema pravo na promjenu sportskog državljanstva. Napadač Dinama za juniore naših zapadnih komšija nastupao je 2006. godine u kvalifikacionim susretima protiv Makedonije, Portugala i Izraela, te u prijateljskom susretu protiv Slovenije.

Uprkos tome što je rođen u Jajcu (13. januar 1987. godine), Sivonjić neće moći zaigrati za svoju zemlju jer se do navršetka 21. godine nije izjasnio da želi promjeniti sportsko državljanstvo. U ovakvim slučajevima propisi Svjetske fudbalske federacije govore da igrač u budućnosti može nastupati samo za reprezentaciju čiji je dres nosio prije nego što je po FIFA pravilima postao „punoljetan“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.