Šivšić: Želim pomoći Olimpicu da izađe u Evropu

Pojačanje Olimpica za SportSport.ba

Šivšić: Želim pomoći Olimpicu da izađe u Evropu

Dino Kurbegović

Nogometaši sarajevskog Olimpica zimsku pauzu koriste radno, nakon Pandže, Sesara i Zebe, klub je angažovao još četiri nova igrača među kojima je i 20-godišnji veznjak Safet Šivšić.

Ovaj rođeni Sarajlija sporazumno je raskinuo petogodišnji ugovor s Dinamom iz Zagreba, čiji je član još od 2009. godine. Šivšić nikada nije zaigrao za seniore Dinama, ali je bio jedan od najboljih omladinaca u kadetima i juniorima, međutim svoju šansu u prvom timu nikada nije dočekao. Dinamo ga je slao na posudbe, a posljednjih pola godine proveo je u Sesvetama, gdje je u 18 kola, nastupio u 17 utakmica kao standardni član petoplasirane ekipe Druge Hrvatske lige.

Za SportSport.ba ovaj igrač koji može igrati sve pozicije u veznom redu, kazao je nešto više o očekivanjima u novom klubu, te godinama provedenim u Zagrebu.

"Nakon skoro pet godina napustio sam Zagreb, imao sam ugovor s Dinamom do ljeta, ali nisam više mogao čekati priliku i došao je poziv Olimpica s kojim sam se dogovorio za par minuta. Mislim da sam zaslužio šansu u Dinamu, bio sam standardni član kadetske i juniorske ekipe kluba, kad je trebalo da debitujem mene su slali na posudbe, mislio sam da ću dočekati šansu, ali ništa od toga uz to sam bio i povrijeđen tako da sam morao promijeniti sredinu i zemlju", ističe bivši omladinski reprezentativac naše zemlje.

Polusezonu je odigrao standardno za Sesvete, koja je filijala Dinama i gdje nastupaju igrači koji su prekobrojni na Maksimiru.

"Najbitnije da sam igrao standardno svaku utakmicu, a liga je poprilično izjednačena. Razlika između prvog i osmog na tabeli je u devet bodova, tako da je liga dosta ujednačena i svako pobjedi svakoga. Sa mnom u Sesvetama igrali su još Almir Bekić s kojim sam se najviše družio, tu je i mladi reprezentativni golman Kristijan Jajalo, bivši A-reprezentativac BiH Sergej Jakirović, te nekada prvi strijelac Hrvatske Kruno Lovrek. Sezonu smo završili u vrhu tabele, ali klub nema ambicija da uđe u viši rang, tako da je pomalo čudno i igrati u ekipi bez ambicija", kaže Šivšić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredne dvije godine će provesti na Otoci u dresu Olimpica.

"Olimpic je zdrav klub i zdrava sredina za mlade igrače. Vratio sam se u svoj grad i nadam se da ću Olimpicu pomoći da prvi puta u svojoj historiji izbori nastup u Evropi. Konkurencija za mjesto u ekipi će biti zaista jaka, klub je angažovao sjajne nogometaše i vjerujem da će igrati oni koji se najviše pokažu u pripremnom periodu. Premijer ligu BiH sam pratio kroz medije i ove sezone je dosta izjednačena nego što je bio slučaj nekoliko prijašnjih godina. Željo, Sarajevo, Borac, Široki, Zrinjski, Olimpic su ekipe koje će se boriti za prva tri mjesta i nadam se da će moj klub biti plasiran među tri najbolja kluba", kazao je za SportSport.ba, nekada najveća nogometna nada iz BiH Safet Šivšić, koji je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju BiH odigrao 23 utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.