Sjajan gol Salihovića za Hoffenheim
Sejad Salihović

Bundesliga

Sjajan gol Salihovića za Hoffenheim

Nastavljaju se sjajne igre bh. reprezentativaca u Bundesligi. Nakon dva sinoćnja gola Edina Džeke, danas je i Sejad Salihović zabio za svoj Hoffenheim.

Nastavljaju se sjajne igre bh. reprezentativaca u Bundesligi. Nakon dva sinoćnja gola Edina Džeke, danas je i Sejad Salihović zabio za svoj Hoffenheim.

Domaća Borussija iz Moenchengladbacha povela je već u 10. minuti golom Aranga. Samo sedam minuta kasnije, domaći su poduplali prednost, a strijelac je bio Colautti. Domaći su tako poveli sa 2:0 nakon samo 17 minuta igre, a onda je Salihović započeo veliki preokret gostiju.

U 21. minuti naš reprezentativac Sejad Salihović zaradio je žuti karton zbog raspravljanja sa sudijom odakle da izvede slobodan udarac. Salihović je potom izveo slobodnjak, gotovo iz kornera i - pogodio! Kakav je samo to majstor! Pri rezultatu 2:1 za Borussiju se i otišlo na odmor.

Do kraja susreta, međutim, nije bilo golova sve do četiri minute prije kraja. Svakako vrijedi istaći da se Vedad Ibišević u igri nalazio do 59. minute, kada ga je zamijenio Maicousel, a upravo je ovaj rezervista donio izjednačenje Hoffenheimu golom u 84. minutu. Međutim, to nije bilo sve. sva tri boda gostima minutu prije kraja donio je Edu, a ovjeru toga minutu kasnije potvrdio je Demba Ba svojim pogotkom za veliki preokret Hoffenheima.

Bayern je ponovo razočarao, te je najskuplji tim Bundeslige jedva došao do pobjede nad Nurnbergom. Najtrofejniji njemački klub u vodstvo je doveo Ivica Olić golom u 55. minutu, da bi u 74. minutu izjednačio Moting. Konačnih 2:1 i nova tri boda Bayernu donio je Daniel van Buyten golom u 82. minuti.


Rezultati


Bayern - Nurnberg        2:1
Bochum - Mainz            2:3
Hannover - Borussia Dortmund    1:1
Monchengladbach - Hoffenheim    2:4
Stuttgart - Keln    0:2





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.