Sjajan prijateljski susret starih rivala na Grbavici i pobjeda FK Željezničar!

Pet golova i pobjeda domaćina

Sjajan prijateljski susret starih rivala na Grbavici i pobjeda FK Željezničar!

Fudbaleri Željezničara i Veleža danas su na stadionu Grbavica odigrali prijateljski susret, a na kraju je slavila domaća ekipa sa 3:2.

Rođeni su bolje otvorili susret i odmah su preuzeli terensku inicjativu. To im se isplatilo već u 12. minuti kada Cvijanović postiže fantastičan pogodak sa oko 20 metara. Samo četiri minute kasnije nova dobra šansa za goste, ali Erić brani pokušaj iz slobodnjaka.

Kasnije i Željezničar uzvraća i pokušava prvo preko Mujića ali Bobić brani njegov udarac. U nastavu prvog dijela Plavi imaju inicjativu, a to im se isplatilo u 32. minuti kada nakon prekida novi nogometaš ovog tima Luka Juričić pogađa za poravnanje rezultata.

Tim rezultatom otišlo se na odmor.

U nastavku meča prvo prijeti Veselinović gostima a onda i Brandao domaćinu, ali bez promjene rezultata. Tako je bilo do 59. minute kada gosti dolaze do novog vodstva, a ponovo je strijelac bio Cvijanović. Odmah nakon toga nova dobra šansa za Velež, ali intervenisao je Muftić.

Kasnije se ušlo u mirniji tok susreta i ništa nije slutilo novim golovima sve do samog finiša. Tada Željo pravi potpuni preokret. Prvo je pogodio za 2:2 Alispahić, da bi samo tri minute kasnije s penala Lendrić postavio konačnih 3:2 i donio pobjedu svom timu.

Prijateljski susret:

FK Željezničar - FK Velež 3:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezniačar: Erić, Šehić, Blažević, Kosorić, Beća, Duraković, Hajdarević, Mehić, Mujić, Mujezinović, Jurčić.

FK Velež: Bobić, Ćosić, Zvonić, Ćivić, Dario, Osmić, Hasanović, Ovčina, Vehabović, Cvijanović, Čatić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarajlija46
Velez bio puno bolji i zasluzio je pobjedu.Ako Zeljo misli sa ovom igrom do titule,neka se ne nadaju nicemu
11 19
manijaci
Jest prijateljska al fino je i pobijedit , al najvaznije je to da povreda nije bilo , cestitam velezu na fer i korektnoj igri !! FKŽ DO GROBA
15 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi