Sjajna asistencija Hajrovića, Skakavci slavili u Bernu

Švicarska Superliga, 6. kolo

Sjajna asistencija Hajrovića, Skakavci slavili u Bernu

Edmir Škorić

U nedjelju su odigrana još dva susreta šestog kola švicarske Super lige.

U derbiju kola Young Boys i Grasshoppers odigrali su dobru utakmicu na stadionu u Bernu. U jednoj veoma dobroj predstavi gosti su prvi stigli u vodstvo i to u 30. minuti.

Novi bh. reprezentativac Izet Hajrović fantastično je izveo slobodni udarac iskosa s desne strane, Milan Vilotić je utrčao i glavom s pet metara pogodio za 0:1. Čini se da je srbijanski internacionalac bio prebrz, te da se radilo o nedozvoljenoj poziciji, no sudac je pokazao na centar.

Izjednačili su domaći igrači samo četiri minute kasnije, kada je Moreno Costanzo zabio s bijele tačke za 1:1. Caio je u 83. minuti zamijenio povrijeđenog Toka, a onda u 86. minuti, poslije prekida, ostao sam pred golom domaćih i snažnim udarcem donio velika tri boda "skakavcima".

Hajrović je iz igre izašao u 72. minuti, a žuti karton dobio je u 36. minuti. Grasshoppers sada ima 12 bodova (tri pobjede i tri remija), te zauzima drugo mjesto. Boysi ostaju vodeći na tabeli sa 15 bodova. Ovo im je prvi poraz nakon pet vezanih pobjeda.

U duelu Siona i Thuna nije bilo pobjednika, ali niti pogodaka.

Švicarska Superliga, 6. kolo:
Sion - Thun 0:0
Young Boys - Grasshoppers 1:2 (Costanzo 35 - penal/ Vilotić 30, Ciao 86)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.