Sjajna asistencija Lulića u remiju Lazija

Newcastle remizirao sa Metalistom

Sjajna asistencija Lulića u remiju Lazija

Lazio je remizirao u gostima kod Gladbacha, rezultatom 3:3, a asistenciju za drugi gol rimske ekipe upisao je reprezentativac BiH Senad Lulić.

Dias u 16. minuti oborio Patricka Hermanna, a Martin Stranzl je nepogrešivo pogodio za vodstvo Gladbacha udarcem sa bijele tačke. Lazio je uzvratio desetak minuta kasnije, kada je Hernanes šutirao sa velike udaljenosti, ali nije bio precizan.

Na drugoj je strani zaprijetio mladi Holanđanin Luuk de Jong, ali je glavom bio neprecizan. Lazio je ponovo zaprijetio preko Hernanesa u 31. minuti, ali Marc Andre ter Stegen je pokazao zašto ga želi velika Barcelona.

Sjajnu priliku za Borussiju imao je Juan Arango, koji je topovski šutirao i pogodio prečku, dok je Claudio Marchetti sve to samo nijemo posmatrao.

Lazio je poveo u 64. minuti. Senad Lulić odlično je uposlio sa lijeve strane Libora Kozaka, koji matira Ter Stegena za vodstvo Nebeskoplavih od 2:1.

Međutim, probleme za lazio je ponovo napravio Andre Dias, koji je u 68. minuti skrivio drugi penal na ovom susretu, a uz sve to je dobio i crveni karton. Ipak, situaciju je izvadio Marchetti, koji je ovog puta bio uspješniji od Strantzla.

Gladbach je uspio izjednačiti iz trećeg, jubilarnog, penala, kojeg je u gol u 83. minuti pretvorio Thorsten Marx. Dvije minute prije kraja Arango je sjajnim golom iz slobodnog udarca pogodio za vodstvo Gladbacha. Međutim, ni tu nje bio kraj. U posljednjoj minuti susreta Kozak je svojim drugim golom na ovoj utakmici postavio konačnih 3:3.

Na St. James Parku ništa vrijedno spomena nije se desilo do 73. minute, kada je Pappis Demba Cisse doveo Svrake u vodstvo, ali je gol poništen, iako se činilo da napadač Newcastlea nije bio u nedozvoljenoj poziciji. Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, a domaći su igrači zvižducima ispraćeni sa stadiona.


MAR by Samuyamismo
Laz2 by Samuyamismo
LAZ by Samuyamismo
Ara by Samuyamismo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.